Varatuomari Jaakko Mäkelä mukaan Alfan lakimiestiimiin

Varatuomari Jaakko Mäkelä, 28, on aloittanut toimistomme palveluksessa lakimiehenä 13.4.2015.

Tuomarin penkiltä takaisin asianajajan penkille

Jaakko Mäkelä 050615Jaakko siirtyi Alfan riveihin Pirkanmaan käräjäoikeudesta, jossa hän oli suorittamassa vuoden kestävän tuomioistuinharjoittelun. Ennen auskultointivuottaan Jaakko oli jo työskennellyt asianajoalalla parin vuoden ajan Asianajotoimisto Kimmo Mäkelä Ky:ssä Tampereella.

- Paluu takaisin asianajomaailmaan oli itselleni luontevaa, sillä riitojen ratkaiseminen ja oikeudenkäynnit ovat aina kiinnostaneet minua ammatillisesti. Riidan osapuolen asiamiehenä paikkani on oikeussalissa jälleen tuomariin nähden ”toisella puolella pöytää” ja näkökulma hoidettavana olevaan juttuun olennaisesti toinen. Kun tuomarin perspektiivi ja katsantokanta tulivat käräjävuoden myötä tutuiksi, tämä kehittää epäilemättä myös omaa asianajotekniikkaani jatkossa. Osaan keskittää fokustani päämiehen jutun ajamisessa entistä paremmin niihin asioihin, joille tuomioistuin antaa ratkaisussaan varmuudella painoarvoa.

Uusissa tehtävissä painopiste entuudestaan tutuissa oikeudellisissa ongelmissa

Jaakko tulee vahvistamaan toimistomme osaamista erityisesti asunto- ja kiinteistökauppajuridiikkaan liittyvissä asioissa. Hän on ollut mukana näitä teemoja koskevassa tieteellisessä tutkimusprojektissa ja pitänyt niistä luentoja. Turun yliopisto on myöntänyt Jaakolle oikeustieteen tohtorin tutkinnon suorittamisoikeuden tutkimustehtävän aiheen keskittyessä asunto-osakeyhtiön osakkeenomistajan oikeusasemaan.

- Alfassa minulle tarjoutuu mahdollisuus työskennellä juuri niiden oikeusongelmien parissa, joihin oma ammatillinen kiinnostukseni kohdistuu. Minulla on toimistossa mentoreina kokeneita omat erityisalansa loistavasti hallitsevia vanhempia juristeja, jotka sparraavat minua eteenpäin. Työt ovat lähteneet mukavasti käyntiin ja vastaanotto on ollut hyvä. Paljasjalkaisena tamperelaisena koen erityisen upeaksi, että pääsin jatkamaan työskentelyä kotikaupungissani yhdessä Tampereen suurimmista aidosti paikallisista toimistoista, Jaakko kertoo.