Uusia titteleitä ja tutkintoja – toimiston kesäpäivässä triplajuhlat

Alfa_kesäpäivä 2016_oikeustieteen maisteri Olli Repo_varatuomari Marjaana Lehtonen_asianajaja Jaakko Mäkelä

Alfan henkilöstö vietti toiminnallista kesäpäivää maanantaina 20.6.2016. Lasien kilistelemiseen oli nyt tavallista enemmän aihetta, koska tiimimme jäsenten urakehitysrintamalla meni kesäkuun aikana monta askelta eteenpäin.

Toimistossamme lakimiesharjoittelijana syksystä 2014 lähtien työskennellyt Olli Repo (kuvassa oik.) sai kansainvälistä välimiesmenettelyä käsittelevän gradunsa valmiiksi. Kun kaikki tentitkin on jo suoritettu, Olli on valmistumassa Turun yliopistosta aivan lähiaikoina oikeustieteen maisteriksi. Uraputki asianajoalalla kiinnostaa Ollia myös valmistumisen jälkeen:

- Olen päässyt seuraamaan Alfassa aitiopaikalta kokeneiden juristien työskentelyä ja laatinut yrityspuolen asiakkaidemme toimeksiantoihin erilaisia taustaselvityksiä laidasta laitaan. Työtehtävät Alfassa ovat opettaneet tekijäänsä. Olen saanut olla mukana jo reilut puolitoista vuotta Ilkka Miettisen ja Peter Rasmussenin vetämissä monimutkaisissa sopimus- ja oikeudenkäyntiprojekteissa, jollaisia opiskelijapojat pääsevät harvemmin näkemään. Asianajajan työ kiinnostaa minua jatkossakin, kunhan maisterin paperit tulevat, Olli summaa.

Opintovapaalla kesäkuusta 2015 ollut Marjaana Lehtonen (kuvassa vas.) palasi 1.6.2016 takaisin sorvin ääreen auskultoituaan vuoden päivät Pirkanmaan käräjäoikeudessa. Marjaana on valmistunut Helsingin yliopistosta alkuvuodesta 2013. Turun hovioikeus myönsi hänelle varatuomarin arvon kesäkuussa 2016 tuomioistuinharjoittelun päätyttyä.

- Notaarivuosi meni lopulta nopeasti. Riita- ja rikosasioita pääsi käsittelemään toisesta näkökulmasta tuomarin pöydän takaa, mistä on jatkossa paljon hyötyä asianajotoimeksiantoja hoidettaessa. Meillä oli käräjäoikeudessa loistava notaariporukka ja käräjäoikeuden laamanni antoi minulle hallinnollisia vastuitakin toimia notaarikollegion esimiehenä työnjaollisissa kysymyksissä. Vanhemmat kollegat Alfassa kannustivat tuomioistuinharjoitteluun lähtemistä ja nyt täytyy sanoa, että kannatti käydä, Marjaana nauraa ja odottaa vielä uusia ”varatuomari”-käyntikorttejaan saapuvaksi postissa.

Kesäpäivämme kolmas juhlakalu Jaakko Mäkelä (kuvassa kesk.) hyväksyttiin 17.6.2016 Suomen Asianajajaliiton jäseneksi. Asianajajatutkinnon suorittaminen on nykyisin moniosainen kokonaisuus, joka pitää sisällään mm. asianajajien eettisten tapaohjeiden koulutuksen sekä oikeudenkäyntitaitojen kehittämistä.

- Kävin vuonna 2015 aluksi kirjallisessa kokeessa. Tutkinto käsitti myös kaksi 2-päiväistä koulutustilaisuutta Helsingissä vuoden 2016 puolella. Suomen Asianajajaliiton jäsenyys ja ”asianajaja”-nimike edellyttävät lisäksi neljä vuotta valmistumisen jälkeistä työkokemusta avustavana lakimiehenä asianajotoimistossa tai siihen verrattavissa tehtävissä. Asianajajana vastuuni kasvavat Alfassa entisestään eikä käräjäoikeuskaan kysele enää valtakirjojen perään. Kun minutkin lasketaan mukaan, Alfassa meitä asianajajia on nyt kuusi ja omassa perheessämme kaksi, isänsä jalanjälkiä seuraava toisen polven advokaatti kertoo.