Peter Rasmussen nimitetty Alfan toimitusjohtajaksi

Peter_Rasmussen_uudeksi_toimitusjohtajaksi

Asianajaja, varatuomari Peter Rasmussen, 36, on nimitetty huhtikuun 2015 alusta lähtien Alfan toimitusjohtajaksi. Toimitusjohtajana vuosina 2001–2015 toiminut asianajaja, varatuomari Ilkka Miettinen, 56, on nimitetty yhtiön hallituksen puheenjohtajaksi.

- Alfa on 15 vuoden aikana kasvanut yhdeksi Pirkanmaan merkittävimmistä asianajotoimistoista. Riveissämme on dynaaminen lakimiesjoukko, jonka eri alojen osaajat täydentävät toisiaan, Miettinen kertoo.

Alfan painopiste on viime vuosina siirtynyt riitojen ratkaisemiseen ja oikeusprosesseihin.

- Ydinosaamistamme ovat riita-asioiden oikeudenkäynnit sekä yritysten, yhteisöjen ja yksityishenkilöiden siviilioikeudellinen konsultointi, esimerkiksi yritysten päivittäiset lakiasiat sekä yksityishenkilöiden perhe- ja perintöoikeudelliset asiat. Erityisaloihimme kuuluvat rakentamisen lakiasiat. Hoidamme valtakunnallisesti mm. urakkariitoja sekä hometaloihin liittyviä asunto- ja kiinteistökauppariitoja. Kehitämme jatkuvasti asiantuntemustamme, jotta voimme tarjota päämiehillemme parasta mahdollista palvelua.

Sukupolvenvaihdos ja uusia näkökulmia

Pääomistajat Heikki Taulaniemi ja Ilkka Miettinen luovuttavat yrityksen asteittain nuoremman juristipolven vastuulle. Alfan osakkaana vuodesta 2012 ollut Rasmussen on työskennellyt yrityksessä lakimiehenä (2006–2009) ja asianajajana (2009–). Rasmussen erikoistuu yritysjuridiikan oikeusongelmiin ja liike-elämän riidanratkaisuun.

- Peterin juridinen osaaminen on poikkeuksellisen monipuolinen. Hän on nuorella iällä kehittynyt yhdeksi Tampereen taitavimmista siviilijuttuja hoitavista oikeudenkäyntiavustajista. Osakkaana Peter on kantanut merkittävää vastuuta toimistomme yhteisistä asioista. Uskomme, että kasvu jatkuu ja uusi toimitusjohtajamme kehittää toimintaa entistä modernimmaksi, Miettinen perustelee.

Tuore joukkueenjohtaja rentoutuu pianon äärellä

- Aloittaessani Miettisen avustajana olin juuri varatuomarin pätevyyden saanut nuori lakimies. Työtehtävät ja toimeksiannot ovat opettaneet tekijäänsä. Toimistomme korkean vaikeuskertoimen laajat riitajutut ovat tarjonneet ammatilliselle kehittymiselleni loistavan aitiopaikan, Rasmussen nauraa.

- Alfassa on upea joukkue. Otan innolla vastaan tehtäväni joukkueenjohtajana. Käräjöinti ja hallinnolliset vastuut vievät jatkossakin paljon aikaani. Välillä on kuitenkin hyvä lähteä lenkkipolulle tai istua pianon ääreen musisoimaan, toimitusjohtaja kertoo.