Kiinteistökaupan purkamismahdollisuudet esillä Sisäilmastoseminaarissa Helsingissä

Asianajaja Tiina-Koskinen-Tammi Sisäilmastoseminaari_3_2016

Valtakunnallinen Sisäilmastoseminaari järjestettiin 16.3.2016 järjestyksessään 31. kerran. Koko päivän kestänyt tapahtuma keräsi 1300 eri alojen huippuasiantuntijaa saman katon alle Helsingin Messukeskukseen tarkoituksenaan jakaa puolueetonta ja ajankohtaista tietoa sisäilmasta. Seminaaripäivän aikana kuultiin lukuisia puheenvuoroja mm. rakennustekniikan, mikrobiologian sekä niihin liittyvän tutkimuksen, koulutuksen ja juridiikan alueilta.

Alfaa edustivat seminaarissa asianajaja, oikeustieteen tohtori Tiina Koskinen-Tammi ja varatuomari Jaakko Mäkelä, jotka hoitavat molemmat päätoimisesti erilaisia hometaloasuntoihin liittyviä asianajotoimeksiantoja. Tiinalla maaliskuinen Sisäilmastoseminaari on ehtinyt jo muodostua vuosittaiseksi käyntikohteeksi; Jaakolle seminaari oli ensimmäinen. Tiina piti tapahtumassa esityksen aiheesta ”Korkeimman oikeuden ennakkoratkaisun 2015:58 vaikutukset kosteusvaurioituneen kiinteistön kaupan purkumahdollisuuksiin”. Puheenvuoro herätti rakentavaa keskustelua eri alojen asiantuntijoiden parissa. Tiinan esityksen kalvot löytyvät Sisäilmayhdistys ry:n verkkosivuilta.

- Hometaloasioita hoidettaessa on tärkeää, että myös juristilla on vähintäänkin perustiedot rakennusten vaurioiden ja mahdollisesti koettujen terveydelle haitallisten olosuhteiden tutkimisesta sekä korjausrakentamisesta. Lakimiehen pitää päämiehensä edun turvaamiseksi osata itsenäisesti arvioida ja vertailla välillä kriittisestikin eri alojen asiantuntijoiden raportteja ja selvityksiä, joita toimeksiantojen aikana väistämättä tulee vastaan, Tiina kertoo.

- Lakimiehen tulee toimia tavallaan tulkkina rakennusalan asiantuntijoiden ja asiakkaiden välimaastossa, missä ”tulkkaamisessa” korostuu poikkitieteellisen osaamisen merkitys, Jaakko jatkaa.

Seminaaripäivä oli kokonaisuudessaan onnistunut tapahtuma, joka tarjosi uusia eväitä myös juristiemme työkalupakkiin sekä nykyisten että tulevien toimeksiantojen laadukkaaseen hoitamiseen.

Lisätietoja asunto- ja kiinteistökauppariitoihin liittyvissä kysymyksissä: AA, OTT Tiina Koskinen-Tammi, p. 03 3142 9018 ja VT Jaakko Mäkelä, p. 03 3142 9021.